Томова се класира за втория кръг в Хонконг

Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Хонконг с награден фонд 500 хиляди долара. Първата ракета на България победи в много оспорван двубой Далила Якупович от Словения с 6:3, 2:6, 7:6(3). Във втория кръг Вики ще играе срещу Йелена Остапеко от Латвия или Кристина Кучова от Словакия. Томова загуби последния си мач от квалификациите на WTA турнира в Хонконг, но след отказването на Леся Цуренко влезе в основната схема като „щастлив губещ“.

Българката започна добре и проби за 2:0 в първия сет, но не успя да затвърди. В четвъртия гейм Вики направи нов брейк за 3:1, като този път взе подаването си след това – 4:1. Томова сервира при 5:3 и затвори сета с гейм на 30.

Във втората част Томова допусна ранен брейк, а в шестия гейм отново загуби подаването си за 1:5. Вики допусна още един пробив за 2:6 и така сетовете бяха изравнени.

В третата решителна част Томова проби за 2:1, но Якупович веднага осъществи рибрейк. Българката сервира на два пъти за мача при 5:4 и 6:5, но не успя и така се стигна до тайбрек .

В него Виктория поведе с 6:3 и още с първата си възможност спечели мача.