Общо 30 автомобила се очакват на старта на 49-тжо издание на автомобилното рали „България“. Около 40 пък ще бъдат участниците във финалния кръг на дрифт шампионата ни. Двете прояви ще бъдат открити на едно и също място- Пристанище Варна. Официалната церемония е утре в 16.30 ч.,където ще бъде даден неофициалния старт.

Ралито тази година носи и една изненада. на трасето се завръщат двама отлични пилоти и шампиони Димитър Илиев и Крум Дончев, които ще бъдат в един автомобил. Преди старта на състезанието ще има демонстрация на двама млади пилоти Павел Лефтеров и Иван Влъчков.

Рали „България“ ще започне със суперспециален етап в курорта Албена, където ще бъде и щабът на ралито. Отсечката ще е с дължина 5.96 км и ще се кара на фарове. стартът е в 19.00 ч. С една дума ралито се завръща на своето място-курортен комплекс „Албена“.

В събота ще има гонки по  7-километрова отсечка „Аладжа манастир“, а след това участниците ще карат и в отсечките „Дюлино“ и „Козичино“ с дължина съответно 26.32 и 26.19 км.В следобедните часове в събота ще има второ минавате на „Аладжа“, след което идва „Аврен“. Там има истинска е  3-километрова макадамова отсечка. Иначе дължината на етапа е 15.5 км, който ще се кара два пъти.

В неделя ще се минат по два пъти етапите „Бялата вода“ и „Виница“. Второто минаване на етап на „Виница“ ще премиум етап, който ще носи допълнителни точки за годишното класиране. Награждаването и финала на 49-ото рали България ще се състои в неделя следобед в Албена.