„Черно море Тича“ допусна ново поражение от началото на сезона в НБЛ. Варненци бяха надиграни от „Спартак“ в зала „Христо Борисов“ със 73:82. Успеха за дойде в заключителните минути, след точни стрелби от далечно разстояние.  

„Моряците“ започнаха агресивно в защита и на няколко пъти успяха да пресекат атаките на плевенчани. Но в нападение направиха няколко поредни пропуска в подкошието, което не им позволи да вземат преднина. Постепенно „Спартак“ изравни играта и нито един от двата тима не успяваше да вземе добър точков аванс.

След 7 поредни равенства гостите първи успяха да вземат 5 точки преднина, след 2 последователни тройки на Георги Бързаков и Цветослав Острев. До почивката в играта на двата тима имаше много грешки, но аванса на момчетата на Александър Дяковси се запази – 30:35 за „Спартак“.

След подновяването на играта варненци спяха да открадната откраднат в две топки в защита и след реализирането на бързите атаки равенството отново бе въстановено – 39:39. В този момент високите играчи на „Спартак“  – Николай Върбанов и Денислав Вутев успяха да успокоят играта на тима, разиграваха умело в подкошието и върнаха крехката преднина. Мартин Коцев ръководеше много умело играта на „моряците“ и още преди края на третата четвърт реализира своя дабъл-дабъл.

В последната четвърт Николай Маринов реализира две поредни тройки и даде най-големия аванс за гостите от наалото на срещата – 58:65. Именно стрелбата от далечно разстояние в заключителните минути се оказа решаваща за крайният изход на двубоя. Освен Маринов, Острев и Коев също поразиха коша на домакините – 62:74. „Моряците“ опитаха да се върнат в мача, но прибързаните им действия в нападение и отличната стрелба от наказателната линия на плевенчани авансът не бе стопен – 73:82.

Над всички в двубоя бе Коцев, който бе много близо до трипъл-дабъл – 16 точки, 14 борби, 9 асистенции и 2 чадъра. Най-резултатен за „Черно море Тича“ бе капитана Веселин Георгиев със 20 точки. За „Спартак“ 23 точки отбеляза Острев.