Египет приема световното първенство за девойки под 18 години. С това страната става домакин на мондиал за втори път, след световното първенство за мъже под 23 години през 2017 година. България е един от участниците в престижния форум през следващата година, след като извоюва квота от европейското първенство за девойки под 17 години през 2017 година в София (4-о място).

Тунис ще стане арена на битките за световната титла за юноши под 19 години. България също ще мери сили с най-добрите в света, след като младите ни национали спечелиха квота от европейското първенство за юноши под 18 години през 2017 година в Унгария и Словакия (6-о място).

Мексико отново получава честта да бъде домакин на световно първенство, след домакинството си за девойки под 20 години през 2017 година. През 2019 година северноамериканската страната приема мондиал за същата възраст.

Бахрейн е домакин на световното първенство за младежи под 21 години.

При девойките под 20 години и младежите под 21 години България не успя да извоюва квота за световните първенства. Националките ни все пак запазват шанс да се класират за световното първенство по ранкинг, след завършване на континенталните пъвенства, които ще определят класиралите се по право участници.