Над 130 деца от ІI клас на възраст 8-9 години от 11 училища от град Варна се включиха вчера /22.11.18 г./ в детския спортен празник „Бързи и сръчни“, организиранДирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.

Състезанието премина при много оспорвани и коректни бягания на децата, в залата на Първа езикова гимназия, а от 11 училища най-бързи и на-сръчни се оказаха децата на СУ „Димчо Дебелянов“, които грабнаха златните медали и шампионската купа, побеждавайки във финалното бягане СУ „Ангел Кънчев“. В надпреварата за третото място ОУ „Иван Вазов“ изпревари с малка разлика децата на СУ „Найден Геров“, които са четвърти.

Организаторите осигуриха за всяко дете по една тениска с надпис на Варна – Европейски град на Спорта 2019, специална грамота за участие, купи и медали за призьорите.

И този път след награждаването се проведе томбола с много награди. Най-голяма награда, чисто нов велосипед спечели ученичка на ОУ „Ангел Кънчев“

Последното състезание „Бързи и сръчни“ I клас за сезон ЕСЕН 2018 ще се проведе на 6 декември от 15.00 часа отново в залата Първа езикова гимназия  и има за цел дапопуляризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.