ЮНАШКИ САЛОН ПРЕПЪЛНЕН СЪС ЗРИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНИЯ ШАМПИОНАТ ПО МУАЙ ТАЙ.

Много емоции, доволни зрители и жестоки битки.

Това обобщено може да се каже за първия ден от Държавния шампионат по муай тай, който се провежда в „Юнашки салон“ в морската столица град Варна.

Въпреки студеното време залата се напълни до краен предел с почитатели на бойните спортове. Още от самото започване в 12:00ч.

Беше ясно, че двубоите ще са жестоки, тъй като всички участващи отбори бяха подбрали най-добрите си бойци.

Разбира се имаше и няколко дебютанти, които по нищо не отстъпиха на по-опитните състезатели играейки по правилата на муай тай с пълната красота на този боен спорт.

Под бурните аплодисменти на публиката състезателите от всички клубове показаха истински боен дух и много добра подготовка.

Не беше подминат и нокаута. Няколко от срещите приключиха още в първия и втория рунд, но без травми за участниците, благодарение на навременната намеса от страна на реферите.

Организаторът и любезен домакин в лицето на Галин Димов се беше погрижил за комфорта на всички в залата и за гладкото протичане на шампионата.

Съвместно с екипа от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за пореден път в града се провежда един от сериозните турнири от спортния календар.

Не е случайно, че град Варна е „меката“ на бойните спортове и именно от тук са излезли повечето Европейски и Световни шампиони.

НАЖЕЖАВАЩИ СРЕЩИ

Един от нажежаващите мачове бе при мъжете до 81кг. между състезателите Едуард Алексанян от СК „Дрийм“ гр. Варна и Христомир Ранчев (помпата) от СК „Хара“ гр. Стара Загора. Изключително прецизна игра, чисти удари и спортсменско отношение и от двамата. В крайна сметка трябваше да бъде излъчен победител и тежката задача се падна на съдиите, които отсъдиха в полза на варненския представител.

Последният рунд от тази среща можете да наблюдавате ТУК

Завършекът на днешния ден бе между Виктор Казанджиев от СК „Аргус“ гр. Варна и Николай Йоргов от СК „Армеец“ гр. София.

Казанджиев имаше предварителен мач във квалификациите и това си каза своята дума.

Огромно сърце и желание за победа го крепяха през цялото време и той направи всичко по силите си, за да спечели този мач. Йоргов от своя страна бе доста рязък, с отсечени и в определени моменти по-точни удари. Мачът се изигра докрай и по точки победата бе отсъдена за представителя от СК „Армеец“.

Ето и резултатите от днешните изиграни срещи:

Утре ДП продължава с финалите, които ще започнат от 10:00ч.

Очакват се много от двубоите да бъдат оспорвани, тъй като ще се срещат доста от титулярите в този спорт. Със сигурност от сега можем да отбележим два от тях. В категорията до 81кг. при мъжете ще се изправят Едуард Алексанян и Николай Йоргов.

Другият дългоочакван двубой е между Пламен Борисов от СК „Шуменска крепост“ гр. Шумен и Костадин Костов от СК „Хара“ гр. Стара Загора.

Финалите ще бъдат излъчвани на живо по B1B action TV.