„Черно море Тича“ бе близо до първата си победа, но не успя да надиграе „Академик Бултекс 99“. Варненци загубиха след продължение с 92:93.

Двубоят започна с парад от грешки от страна и на двата отбора, но гостите се възползваха от ръстовото си предимство в подкошието и успяха да поведат с 2:7 преди Галин Стоянов да вземе първото си прекъсване. Таймаута даде резултата и „моряците“ заиграха по добре в нападение. За първи път успяха да изравнят при 14:14 и веднага след това да поведат след 5 поредни точки на Веселин Георгиев.  

Доброта игра на „Черно море Тича“ продължи и в началните минути на  втората четвърт, като за първи път домакините имаха аванс повече от 2 точки – 24:20. Баскетболистите на „Академик Бултекс“ не позволиха преднината да набъбне, въпреки големия брак в атака. В тези минути стрелбите на двата отбора трудно поразяваха кошовете. До почивката нито един от двата тима не успя да се откъсне, но домакините успяха да имат точка аванс – 37:36.

Второто полувреме не предложи по различна игра. Много силни изяви до този момент имаше 17-годищният Мартин Йорданов, който до този момент имаше реализирани 13 точки. Гостите най-после се възползваха от липсата на център в редиците на „моряците“ и започнаха да печелят все повече борби в нападение. Постепенно „Академик Бутекс“ трупаше аванс, като четири минути преди края на четвъртината стигна 9 точки – 46:55. С четири поредни успешни атаки варненци се върнаха в мача и изравниха резултата.

В последната четвъртина гостите влязоха с 5 точки аванс. Две поредни забивки на Питър Олисемека и пловдивчани отново се откъснаха, но Веселин Георгиев върна интригата с тройка.  В следващите минути играта вървеше кош за кош, но прибързана стрелба на Васил Бачев и ответна тройка на капитана на варненци Пламен Алексиев преднината на „Академик Бултекс“ падна до само точка – 69:70. Две минути преди финалната сирена „моряците“ отново поведоха, а нова тройка на Алексиев даде добър аванс пред последните 90 секунди – 76:72. Гостите успяха да върнат бързи три точки, а след не успешна атака на домакините отново излязоха напред в резултата. Последваха размяна на кошове и нова тройка на Алексиев даде аванс на „моряците“ от 2 точки. 10 секунди преди финалната сирена Дейшон Найт възстанови равенството – 81:81. В последната секунда стрелбата на Кръстев не порази коша на „Академик Бултекс“ и мача влезе продължение.

В тези 5 минути най-после се събуди Александър Груев, който реализира 2 поредни тройки, за да даде аванс на пловдивчани. „Черно море Тича“ действаше по припряно в нападение но поддържаше интригата чрез Мартин Коцев, който се нагърби с отбелязването на кошове и намали пасива на 1 точка 75 секунди преди края на продължението.  Фаул в нападение на Найт даде шанс за последна атака на домакините. Изстрелът на Коцев обаче не порази коша и така „Академик Бултекс“ се поздрави с успех – 92:93.