Много силно представяне направиха варненските деца на турнир „Дунавски стрели“.Турнирът е част от календара на Българската федерация по стрелба с лък за спортната 2018-2019 г. В турнира взеха участие 55 деца от цялата страна в категориите момчета и момичета до 11 и 14 г. и кадети и кадетки. Варненци се състезаваха в категориите момчета и момичета до 14 г. индивидуално и отборно.
При момчетата до 14 години, които стрелят на дистанция 15м., Давид, Станислав и Кристиян от варненския клуб „Млади стрелци“ сътвориха истинска битка за разпределението на челните места. Давид Данев успя да завоюва златото с общ резултат от 582т. от 600 възможни. Втори стана представителят на софийския клуб „Феникс арчъри“, Мартин Иванов с 564т., а на трето място, с много стабилна стрелба се класира Кристиян Димитров (Вн) с една точка по-малко от Мартин. Третият ни представител, Станислав Стамов стреля също изключително силно и във временното класиране след първата сесия беше на една точка след съотборника си Давид с 290 т. от 300 възможни. За съжаление, на втората сесия той направи само една по-слаба серия, което му костваше и медала и така той се класира четвърти. Въпреки всичко, Станислав показа голям напредък и показа че има голям потенциал. В отборната надпревара момчетата от Варна бяха непобедими и с общ актив от 1701т. станаха шампиони на турнира.
Добър дебют имаше и за момичетата до 14 г. Мира Мирчева, която до миналата година беше шампионка при момичетата до 11г., вече се състезава в по-горната категория. С уверена стрелба и общ резултат от 531т. тя успя да се класира на четвърто място. Виктория Тименова се класира девета, а Роси Димитрова, която стреля само от 3 седмици, записа първото си участие на състезание и успя да се класира десета. Трите момичета успяха да се преборят за сребърната купа.
Дебют при кадетите направиха и Данаил Александров и Цветан Петков от Варна, които в крайното класиране се наредиха съответно на седмо и осмо място.