Във Варна днес дадоха старта на 63-та ветроходна регата „3 март“. Това състезание слага началото на ветроходния сезон у нас. Има участници от цялата страна. Интересното на състезанието е, че лодките са клас „ЯЛ 6“. Екипажите са от по 5 или 6 души. Близо 120 състезатели от цялата страна ще мерят сили в престижната регата. Областният управител на Варна Стоян Пасев откри състезанието. Присъства и директорът на дирекция „Спорт“ при Община Варна Кристиан Димитров. Главен съдия е Росен Марангозов, президент на федерацията по ветроходство и председател на клуба домакин и организатор „Черно море Бриз.

Най-малкият състезател е 13-годишната Катерина Димитрова от Балчик 2, а най-възрастният – 72-годишният Любомир Николов от Черноморец Бургас.Състезанието е в 3 дни, като общо трябва да се проведат 7 гонки.

Сред участниците са екипажът на многократният победител в регатата Михаил Копанов от Порт Бургас, лодките с шкипери Явор Колев от Ултрамарин, Светлин Попов от Черно море Бриз, Иван Георгиев от Вятър и вода, Стоян Георгиев, Никола Станев и други. 
Организатори са община Варна, СК Черно море Бриз, Морски клуб Приятели на морето и БФ Ветроходтво.