Варненският клуб „Млади стрелци“ завоюва две златни, едно сребърно и едно бронзово отличие на Държавното първенство по стрелба с лък, което се проведе на 9 и 10.03.2019 г. в гр. Велико Търново.

Кристиян Тодоров спечели златното отличие при момчетата до 14 г., като записа и личен рекорд от 583 т. от 600 възможни. Давид Данев се окичи със сребърното отличие, като също след много силна стрелба и само на 4 точки след Кристиян постигна 579 т. Прави впечатление, че и двамата бяха с над 25 точки пред третия, който е Патрик Великов от софийския клуб „Робин Худ“. Третият представител на варненци при момчетата до 14 г. бе Станислав Стамов, който не му достигнаха само 2 точки, за да спечели и той медал и остана на 5-о място. Въпреки това, тримата безапелационно завоюваха отборната титла и заслужиха златната купа при момчетата до 14 годишна възраст. При момичетата до 14 г. Мира Мирчева стана 4-а, Росица Димитрова 8-а, а Виктория Тименова се класира на 12-о място. Мира и Росица също успяха да подобрят личните си рекорди след много дисциплинирана и уверена стрелба. В отборната надпревара трите момичета от Варна успяха да се преборят за третото място и получиха бронзовата купа.
След като свърши награждаването за  Държавното първенство, Българска федерация „Стрелба с лък“ награди и Топ 3 състезателите за 2018 г. във всички категории. Давид Данев получи приза за първо място при момчетата да 14 годишна възраст, като през изминалия сезон не допусна изненади и спечели всички турнири и Държавни първенства, на които участва в тази категория.
Децата тренираха усърдно през зимния сезон и затова и резултатите са налице. Сега предстои кратка почивка от състезанията преди започването на сезона на открито. Клубът се надява тази година да няма проблеми с терена на открито, където да може да провежда пълноценна подготовка за предстоящите турнири от държавния и международен спортен календар. 
На 23 март клуб „Млади стрелци“ и община Варна организират демонстративен турнир по стрелба с  лък, който ще се проведе в спортната зала на Първа езикова гимназия. Клубът кани всички, които искат да се докоснат до този красив спорт и да се запознаят с варненските шампиони. Ще има и изненади за желаещите да тренират. Очакваме ви!