Протест на футболисти от мъжкия отбор на ФК „Девня 2005“ беляза днешната домакинска среща на тима с „Брестак“ – Вълчи дол, която завърши с 3:1 за нашите. Транспарант с надпис „Футболът не е семеен бизнес. Кателиеви вън!“ бе окачен на оградата на стадиона в квартал „Повеляново“. 15 души, сред които бивши футболисти на ФК „Девня 2005“ и граждани, подкрепиха демонстрацията, която е насочена срещу непрозрачното управление на клуба.

По време на мача недоволните освиркаха ръководството и влязоха в пререкание с бащата на братята Кателиеви. Единият от тях – Диян Кателиев – е президент на клуба и общински съветник в Девня от ПП АБВ, а брат му – Николай – е треньор на мъжкия отбор, въпреки че реално той не провежда тренировъчна дейност. Заедно със своя приятел от детските години Мехмед Мехмедов тримата са в управителния съвет на Сдружение „Девня 2005“, което до момента не е предоставило отчет за изразходените публични средства, превеждани ежегодно по сметката на организацията с решение на Общинския съвет.

Според напуснали наскоро петима футболисти девненският клуб се е превърнал в семейна фирма, която носи дивиденти основно на братята Кателиеви и на приближени до тях „заплатаджии“. Това е и причината, поради която все повече девненци се отказват от клуба и настояват за оставките на братята Кателиеви. В състава на местния тим днес играха четирима футболисти от Девня, а останалите 7 бяха от Варна.