В третия ден на Мултиевропейското първенство България спечели 2 златни, 3 сребърни и два бронзови медала. В българския финал при юноши до 45 кг. Христо Богданов спечели с техническо превъзходство срещу Кирил Механджийски.  Александър Джорджев също спечели златен медал, след като в категория до 63кг. съперникът му на финала се отказа. Сребърни медали спечелиха Кирил механджийски , Любомир Богданов и Теодор Здравков, а бронзови отличия взеха Мартина Петрова и Николет Костова. 

Първият олимпийски шампион по таекуондо от Сидни през 2000г. Майкъл Маручос и европейският за 2018г. Калоян Бинев се видяха в залата по време на третия ден на Мултиевропейското първенство, което се провежда в София. Без да има предварителен сценарии двамата показаха интересни техники, като естествено по-опитният и вече приключил своята кариера Маручос се наслади на техниката на Калоян. Олимпийският шампион пожела на Бинев да се класира за игрите в Токио през следващата година, както и да се върне с медал, защото това, което вижда в него като качества, е изключително добре. 
До този момент България има спечелени общо 59 медала, а днес са най-интересните среща при мъже, жени и младежи до 21години.