Александър Александров – абсолютен шампион при лилавите колани.

На силно представен международен турнир по Бразилско джу-джицу в гр. Браила, Румъния “CUPA DANUBIS BRAILA 2019”, детската група по бразилско джу-джицу на Централен полицейски карате джу-джицу клуб – школа Варна изпрати седем малки състезатели. Възрастовата група е в рамките на 5 до 10 г. Всички те, водени от треньорите си Радослав Букоров и Петър Николов завоюваха 2 златни 1 сребърен и 4 бронзови медала Това е най-големия успех до момента на детската група, която съществува малко повече от две години.

            „Отличилите се млади състезатели са Давид Иванов кат.-52кг и Моника Иванова кат.-32 са със златни медали. Борис Донков кат -21 е със сребърен а Мартин Христов – кат – 33, Мартин Иванов кат – 31, Моника Димитрова кат – 30 кг и Стефан Терзиев кат – 17 кг. са с бронзови медали. Стефчо е само на 5 г. но тренира вече почти от две години. Треньорите си Радослав Букоров и Петър Николов да доволни от представянето на възпитаниците си и възлагат надежди за в бъдеще. Бразилското джу-джицу или “Не ваза” на Джу-джицу е най новото, популярно и бързо развиващо се направление от този стил. Това е тенденция в световен мащаб, а в България все още набира скорост. Отговаряйки на тези тенденции Радослав и Петър се заеха с нелеката задача, да развиват детски отбор, въпреки моите съвети и обоснована аргументация, че децата трябва да започват обучението си по бойни изкуства не по рано от 8  годишна възраст. Доволен съм, че те подеха тази инициатива и не се страхуват от голямата отговорност, която носят!”

            В рамките на същото състезание се е провела и надпревара за големите състезатели. Там в категория +100,5 кг и в абсолютната категория, шампион при лилавите колани е Александър Александров. „От Сашо се очаква именно това и като цяло този му успех не е извънредна новина! Сашо взе почти всичко възможно от пребиваването си в тази техническа степен  – лилав колан! Припомням , че миналата година е Европейски шампион в абсолютната категория! Заедно със част от съотборниците му, на Сашо предстои промотиране в кафяв колан, където се надяваме и му желаем същите успехи както и досега”

Радослав Букоров – Батман и Петър Николов в действие.

            Това заяви главния инструктор на клуба във Варна сенсей Станислав Карастоянов

            Следващите предизвикателства пред клуба са държавно първенство по Джу-джицу в стила „Не ваза” през м. Май в Ловеч, Отворен международен турнир по бразилско джу-джицу, буквално на следващия ден в София, Европейско първенство по джу-джицу  – Не ваза в Букурещ, където ще участват няколко от състезателите – мъже от отбора. В началото на м. Юни предстои посещение на бразилския наставник на клуба Бруно Бастос, който ще проведе серия от технически семинари във Варна и страната.