От 12 до 15 август т.г. Община Трявна ще посрещне малките футболисти и гостите на първия футболен фестивал, който ще се състои на двата супермодерни терена на спортен комплекс „Ангел Кънчев“ в града-домакин и на стадиона с естествена тревна настилка в гр. Плачковци. За участие в „Трявна Чемпиъншип“ могат да подават заявка деца, родени през 2006г, 2008 г., 2009 г., 2010 г и 2011 г, обявиха днес организаторите в Пресклуб „България“. Срокът е до 15 юни и очакванията за много силен интерес към проявата са основателни. Трявна е едно архитектурно, културно-историческо и природно бижу в сърцето на страната ни, бижу, което остава в сърцето на всеки, който го е видял.

Градът разполага с 2500 места леглова хотелска база, спортът е вплетен в живота на хората, сподели кметът Дончо Захариев. Наскоро приключи турнирът “West Football Arena” с 40 отбора. Вече три години, по време на празника на общината, който е на Петдесетница, се провежда футболен турнир за момчета и за девойки. Накрая победителите от двете състезания играят демонстративен мач помежду си. Тази година Петдесетница се пада на 15 юни, уточни заместник-кметът Николина Николова. Трявна придоби известност с детско-юношеския футбол с провеждането на Milan Camp, когато малчуганите учеха техниката на играта с треньори от италианския гранд

Още тази година детският футболен фестивал “Tryavna Championchip” ще бъде международен, подчертаха директорът на турнира Пламен Обрешков, който представи и възрастовите групи, за които ще бъде организиран турнира, а именно

  1. Футбол 5 за деца родени 2011г.
  2. Футбол 7 за деца родени 2010г.
  3. Футбол 7 за деца родени 2009г.
  4. Футбол 9 за деца родеени 2008 г.
  5. Футбол 11 за деца родени 2006/2007г.

Съорганизаторът Николай Бабуров подчерта, че се водят преговори с отбори от  страните от Балканския регион – Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния, като активно се преговаря с един от европйскит колоси , който ще запазим в тайна да дойде да уюаства в турнираи. Домакините са в състояние да осигурят необходимите условия на 50 отбора, стана ясно на пресконференцията.

Турнирът е инициатива на кмета на Община Трявна г-н Дончо Захариев, която инициатива е част от планът му за популяризиране и развитие на детско-юношеския спорт в региона и в частност Трявна. Вече имаме и първите запитвания от отбори , които имат желание да участват. В един от дните на турнира ще бъде организирана и демонстративна футболна среща с участието на ветерани на тревненския футбол и именити български футболисти от близкото и далечно минало. Очакваме и сила подкрепа от БФС и други партньорски организации допълниха организаторите на събитието.