10 отбора от цяла България ще участват във финалите на ученически игри по волейбол XI-XII клас за девойки, които се провеждат в Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия. Церемонията по откриване на състезанието ще се проведе на 9 май /четвъртък/ от 09.00 часа, като за доброто настроение на гостите ще се погрижат танцьори и вокални изпълнители от домакините на Първа ЕГ.

За турнира по волейбол във Варна ще пристигнат ученически отбори от Видин, Нова Загора, Павликени, Банкя, Попово, Разлог, Пазарджик, Шумен и Казанлък.

Представителният отбор във волейбола на град Варна е съставен от ученици на Първа езикова гимназия, а всички които желаят да наблюдават срещите, могат да го направят от 09.00 до 19.00 часа.

Състезанието се провежда в периода 9-12 май, а награждаването на призовата тройка е предвидено за 12.00 часа на 12 май в залата на гимназията.

От 10 до 12 май Морската столица приема и финалите от ученически игри по хандбал XI – XIIклас за юноши, като домакин на надпреварата  ще е залата по хандбал в Национална спортна база „Спортпалас“. Откриването на турнира е предвидено за 10 май /петък/ от 10.00 часа. Във Варна пристигат 5 ученически отбора от София, Пловдив, Опака, Бургас, Горна Оряховица, а честта на град ни ще защитават учениците на ПГСАГ „Васил Левски“.