Martin2

Мирослав Ангелов: „От първата отсечка, като начало на ралито и наличието на предстартова треска, не съм много доволен. Следващите отсечки ми стана ясно, че ще с конкурираме с Митко Илиев. Доволен съм от колата. Имам по-голям опит от Илиев с Шкодата. Последната отсечка половината бе мокра. Бяхме с по-твърдите гуми. Реших да не поемам риск и затова бяхме по-бавни. В отбора се работи професионално. Еди е страхотен навигатор. Треньорът ми Игнат Исаев много ни помага. На Шумен имаше много публика по етапите, но трябва хората да стоят на безопасни места.

Петър Стойчев: „Състезанието протича по начина, по който планирахме с Митко – сигурно, без напрежение . Митко кара с резерв. Ако бях с повече опит и на килограмите на Еди нещата щяха да са различни. Шампионът защитава титлата си. Ние няма какво да защитаваме. Янаки много ме учи на този занаят. Работата на навигатора никак не е лесна, някой да те води между дърветата със 178 км/ч. Но не може на ляв 1 хората да стоят на правата, зрителите не са на безопасни места. Драматично начало за мен. Много изморен се чувствам, без глас останах.

ЕдиСивов: „Спрямо миналата година ми е по-трудно да го удържам. Отсечките са къси. На Аладжа та ще отстъпим на Митко, но на Синдел ще го настъпим.

Димитър Илиев: „2,6 сек. преднина на Миро не са много, макар че щях да съм по-спокоен, ако бяха в обратната посока. Основната цел на участието ни не е за резултати. В този смисъл представянето ни е удовлетворително. Забравил съм да карам, но пък създавам емоции на хората. На завоите опъвам ръчни. Забавляваме се. Губим време, но хората за това са дошли, за атракция. Петър е страхотен навигатор. За първи път се качва, за да участва на рали и я има две грешки, я – не. Миро е страхотен, кара много бързо. Поздравления! Направи страхотно каране.

Йордан Атанасов: „Реалист съм. Случайно попаднахме на третото място. Гъртофан имаше проблеми и  закъснение и затова сме тук трети. Отсечка по отсечка той стопява разликата. Утре ще ми е много трудно. Има две домашни отсечки. Той си има неговото предимство, кара ШкодаR5. Митко пък е 8 пъти шампион на България и има много опит.

ЯнакиЯнакиев : Забавлявахме се. Резултатите идваха ей така. Колана ни е по-старичка и е трудно да се конкурираме. Такива са ни възможностите в момента. Навсякъде караме почти на лимита.