Пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ Константин Маршавелов стартира по най-добрия начин сезон 2019, след като спечели състезанието на писта „Лики Моли“ – първи кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут.

Четирикратният шампион в серия „Макси“ стартира в състезанието от първа позиция. Той спечели съботните квалификации, постигайки време 1:02.070 мин. Времето му бе с над секунда и половина по-добро от това на втория в сесиите за разпределение местата на решетката.

В днешното състезание пилотите трябваше да направят 24 обиколки на трасето. Пловдивчанинът не започна надпреварата по най-убедителния начин, след като на старта бе изпреварен от Румен Киров. До средата на първата обиколка обаче, той си върна първото място и в оставащите километри до финала не изпусна лидерската позиция нито за миг. Маршавелов завърши състезанието с аванс от малко над 30 секунди пред втория. По време на надпреварата той успя да подобри и времето си от квалификациите, като записа най-добро постижение от 1:01.167 мин.

Следващото състезание, в което Константин Маршавелов ще вземе участие, е писта Русе – този старт ще се проведе на 22-23 юни.