Днес момичетата от националния отбор на България (истинският) заминаха от Варна за участие в Европейско първенство за девойки до 18 г. в Прага. Малко хора знаят, че този национален отбор е съставен само от варненски момичета, състезателки от варненският Аква спорт и ученички от Математическа гимназия и Първа и Пета езикови гимназии. Малцина знаят, че тези деца преминаха през “ ада“, за представят страната ни на Европейско първенство. Самото класиране за участие на ЕП е своеобразен подвиг. Тези деца преминаха през цедката на две изключително тежки състезания, на които трябваше да покрият много висок и труден норматив. И УСПЯХА. Първата степен на нормативите бе през зимата на Държавното първенство, а втората на международния турнир “Словакия опън“. В Словакия бе истинската битка. И те покриха и втората степен. И спечелиха медали – злато, сребро и бронз.

Подготовката за самото ЕП протече при нечовешки стрес. Сега е краят на учебната година. И никой не се съобрази, че те тренираха двуразово. В промеждутъците ходеха за контролни, класна и изпитвания… А най- тежкото е, че никой не знае за това.

Всички успехи на варненските спортисти са ценни и будят уважение, но нека наистина обръщаме внимание на всички и открояваме по- значимите от тях . Те не са толкова много.