smacap_Bright

Днес във ваканционно селище Албена-европейски курорт на спорта за 2019 година,ще бъде открит 21-я международен фестивал по тенис на маса “Албена 2019”. Най големия форум на спорта с малката топка в нашата страна ще събере над 400 участници и гости от 15 държави от Европа и Азия и единствения по рода си  който събира състезатели от 8 до 80 годишна възраст.

На практика Фестивалът започна още преди 5 дни с началото на първия международен тренировъчен лагер в който се включиха състезатели от Русия,Украйна,Германия и България които тренираха под ръководството на едни от най добрите български и руски специалисти.

Днес от 10 часа е официалното откриване ,а веднага след това ще започнат състезанията в групите на 6-те ветерански категории-30-39,40-49,50-59,60-69,70+ години и жени-ветерани над 40 години.Утре от 15 часа започва груповата фаза на майсторския турнир “Albena Open”в който ще участват и едни от най силните състезатели на страната ни-националите Теодор Александров,Денислав Коджабашев,Петко Габровски,както и многократната шампионка при жените Сибел Алтънкая/сега състезаваща се за Турция/.В петък са двойковите турнири при ветераните и при майсторите, а в събота след обяд са елиминациите в “Albena Open”,но преди тях са мачовете в основните схеми на турнирите във всички ветерански възрасти.

В неделя от 10 часа са финалните срещи във  всички възрастови категории ветерани, като последни ще са  срещите в “Albena Open” при жените и мъжете.

Организаторите на проявата от спортен клуб”Дама купа” за осигурили безплатен вход за спортна зала “Албена” през почивните дни за всички любители на тениса на маса от цялата страна за да могат да станат свидетели на най интересните срещи от всички турнири.

 След приключването на финала при мъжете ще започне и втория международен тренировъчен лагер който ще продължи до 1 август,когато от 14 часа ще бъде открит и 12-я Международен младежки фестивал по тенис на маса”Албена 2019”.В продължение на 4 дни ще се изиграят индивидуални турнири в три възрастови категории-момичета и момчета до 12 години,кадетки и кадети до 15 и юноши и девойки до 18 години.

Ваканционно селище Албена е осигурило перфектни условия за игра,тренировъчна дейност и възстановяване,както и за почивки и забавления на всички участници и гости и кани всички любители на спорта почиващи в комплекса да се насладят на изявите на младите таланти.