По инициатива на международната карате организация Киокушинкайкан със съдействието на българска киокушин Асоциация – ИКО България, представлявана от световния шампион Шихан Емил Костов, от 26-ти юли 2019г., ще стратира традиционния XVI-ти семинар по киокушин карате.

Проявата с продължителност 5 дни (до 31-ви юли), ще се проведе в спортна база „АКВАЛАЙФ“, Кранево.

По покана на Шихан Костов, тази година инструктор на лагера е Шихан Сейджи Исобе от Бразилия. Шихан Исобе е най-добрият треньор в Ссвета на киокушин, създал двама световни шампиони на без-категории в лицето на Шихан Франциско Фильо и Сенсей Евертън Тейхиера. Благодарение на него, Шихан Франциско Фильо има успешно защитени и 100 боя, едно от най-трудните предизвикателства в киокушин, за което малко хора са допуснати и само 9 каратеки от цял свят са успели.

Шихан Сейджи Исобе е роден в Япония, на 1-ви Март 1948г.. Той е един от първите ученици на създателя на това бойно изкуство – Сосай Масутацу Ояма. Освен негов ученик, Исобе Шихан е бил и негов шофьор. През 1972г. Сосай Ояма изпраща Шихан Исобе в Бразилия, с мисия, да развие и популяризира там КАРАТЕ КИОКУШИН. Само с 500 долара (заем от баща му), без никакви познания на езика, без приятели и познати, Шихан Сейджи Исобе не само оцелява в Бразилия, но единствен от учениците на Основателя, създава най-силната школа в света, с най-успешните и популярни бойци в КИОКУШИН. Все още успехите му като треньор са ненадминати.

Програмата на предстоящият семинар, в който са подали заявка за участие около 180 практикуващи карате киокушин от България, Сърбия, Румъния, Турция и Унгария, ще включва – двуразови тренировки в специфичния на Шихан Исобе стил и изпит за повишаване на степен.