Със 160 участници във ветеранските възрастови категории и 180 в майсторския форум “Albena Open” започна 21-ят международен фестивал ”Албена 2019” в едноименното ваканционно селище, което е Европейски курорт на спорта за тази година. Изиграха се срещите в предварителните групи, като изненади не се получиха. Фаворитите взеха своето и продължават напред в борбата за купите и медалите, а отпадналите ще се състезават в утешителни турнири. Главни претенденти за големите призове са българските национали Теодор Александров, Петко Габровски и Теодор Йорданов, както и румънската звезда Пол Младин, който е с най- висок рейтинг рейтинг в световната ранглиста. При ветераните се изиграха и мачовете при двойките, където останаха да се изиграят само финалните срещи в неделя.

Днес състезателния ден започва с елиминациите във ветеранските възрасти а от 18 часа са срещите по двойки на “Albena Open”.

Утре,събота, са елиминациите при майсторите като ще се изиграят всички срещи без полуфиналите и финала,които ще бъдат в неделя след 10 часа.