Национален лагер на отборите по кикбокс в ринговите и татами дисциплини, муай тай, антидопингово обучение и международна академия за спортни съдии на всички нива към WAKO се проведе в периода от 14 до 25.07.2019г. в Терра комплекс, Банско.

Благодарение на подкрепата от страна Министерство на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев  това дълго очаквано събитие се случи.

Над 430 души се събраха в огромния комплекс за провеждане на събитията, което е първо по мащаб за България и като цяло за кикбокса.


 Още в първия ден на лагера националните селекционери Станислав Бахчеванов и Николай Атанасов заедно със своите помощници Владимир Вълев и Марио Кирилов започнаха подготовката на отбора за предстоящите Европейски и Световни първенства с  програма от двуразови тренировки.


Паралелно с тренировките  започна и международната академия за спортни съдии и рефери от цял свят към Световната асоциация по кикбокс WAKO в състав от  150 души, които провеждаха теоретически и практически занятия под ръководството техническия директор на WAKO Ромео Деша и членовете на съдийския комитет Браян Бек, Юри Лахтиков, Сами Саво, Питър Маркланд и Джина Ейнгелхард.На 19.07.2019г. се проведе и антидопингово обучение съвместно с Антидопинговия център, които бяха поканени от председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.


Лектори бяха  Елка Гълева – доктор по теория и методика на спортната подготовка и главен експерт в антидопинговия център и д-р Христина Иванчева – главен експерт в антидопинговия център. Антидопинговото обучение се проведе под формата на презентация и запозна участниците с рисковете от употребата на допинг в спорта, процедурата по допингов контрол, списъка на забранените субстанции и методи, Разрешението за терапевтична употреба.

Цялата организация, логистика и координация  по летищни трансфери, осигуряване на зали и настаняване се осъществяваше благодарение на  Деница Миленкова и Иван Георгиев.

На място отговорник по регистрацията и всички въпроси свързани с академията отговаряше секретаря на конфедерацията – Пламен Нанчев.