Спортен клуб кикбокс и муай тай ЙОРК- Варна организира на 07.09.2019г. домакинството на открит детски демонстративен турнир стил киклайт в ринг, в град Варна кв.“Вл. Варненчик“ във физкултурния салон на училище „Св.Патриарх Евтимий“ от 09.30ч. Възрастовите групи ще бъдат :

деца 7-8г/9-10г./11-12г.

Целта нъ състезанието е популяризиране на кикбокса  и повишаване техническата и психофизическа подготовка сред децата, които нямат възможност да участват на рингови дисциплини.

Идеята на организатора в лицето на Станислав Бахчеванов е да няма допускане на никакви силни удари с цел опазване здравето на състезателите и връчването на награди за всички участници под формата на грамоти, медали и подаръци .

Поканени за участие са всички  клубове които работят с тези детски възрастови групи. Мероприятието е под егидата на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай организирано от спортен клуб кикбокс и муай тай ЙОРК- Варна, кметство Вадиславово, Община Варна  и училище „Св.Патриарх Евтимий“ с мото “Спортът е бъдещето на децата“.

Ето какво заяви и самият г-н  Бахчеванов, който е член на управителния съвет към БККМТ и национален селекционер по кикбокс:

„Това разбира се ще помогне и за израстване в чисто технически и психофизически аспект на децата занимаващи се с кикбокс и бойни изкуства. Освен всичко е и една солидна основа за тяхното бъдещо развитие като състезатели, бъдещи шампиони и достойни личности на България“.

Входът е свободен за всички желаещи да посетят събитието.