Освалд Антонети, наставник на Пеурто Рико: „Пристигнахме преди един ден във Варна. Ние сме млад отбор.Искаме да се развиваме. Искаме да развиваме волейболна традиция в нашата страна. Бразилия е фаворит на този турнир, но България е домакин и също е много силен тим. Варна е град с волейболни традиции“.

Джидо Вермюлен, наставник на Египет: „Всички отбори имат своите мечти. Някой са по-големи, други по-малки. Идваме на този турнир с малки промени в състава. Ние сме играли олимпийска квалификация в България, но в София. Нямам спомен за този отбор, защото работех с друг отбор. Млад състав сме и искаме да трупаме опит. Гледаме в бъдещето. Всичките три мача ще са много трудни. Нашите състезатели играят в шампионата на Египет и за нас е чест да се появим на европейските терени.“

Ренан дал Зото, наставник на Бразилия: „Удоволствие е за нас да сме тук в България в този толкова важен момент. Започва най-важното състезание за тима ни тази година. Всички сме се готвили много сериозно. В такъв кратък вариант на турнира няма фаворити. Всичко може да се случи. За нас ОИ започват тук. Убеден съм, че се стане силен турнир. Участието ни в Лигата на нациите беше добро, но не и финалната фаза. България е сред най-силните отбори, а Силвано Пранди беше един от най-добрите треньори в света, още докато се състезавах. Не мислим за следващия шанс. Искаме да свършим работата си тук“.