Националният отбор на България няма да вземе участие в Суперфинала на Дивизия Б на ЕВРО лигата по плажен футбол. Това бе окончателно потвърдено и на официалната страница www.beachsoccer.com, където се уточнява, че причината за отказа ни са административни причини, а на мястото ни отива тимът на Естония.
Родните „лъвове“ спечелиха „визи“ за турнира, след като завършиха втори в предварителна група 1 на надпреварата. „Трикольорите“ ни победиха Дания с 4:3 и Норвегия с 5:1 и отстъпиха на Грузия с 3:4. Със спечелените точки и след като се изиграха останалите три групи в турнира, стана окончателно ясно, че България е сред тимовете, които тази седмица – от 5-ти до 8-ми септември в португалското градче Фигуера да Фоз, трябваше да спори за място в елита на Европа.
За Суперфинала бе изтеглен жребий, а България попадна в една група с Азербаджан, Чехия и Румъния, като по програма „лъвовете“ трябваше да се изправят срещу азерите на 5-ти септември от 14:45 българско време.
Припомняме, че поради натоварения календар в плажния футбол, бе взето решение България да участва единствено в ЕВРО лигата и тимът бе спрян от Световните квалификации и Световните плажни игри. През април бе отказана покана за най-силния турнир на закрито.