С много емоции завърши финалният турнир-отборният на 12-а международна бридж ваканция „Приморско клуб 2019“.
След като водеше убедително преди последния кръг звездният отбор „Сборная“ съставен от трима бронзови медалиста от световни и европейски отборни първенства-Калин Караиванов /Варна/, Александър Стоянов и Христо Христов /София/, гарниран с един от най-добрите бриджьори в страната в момента-Пламен Христов-Пламбата/Варна/ загуби драматично последния мач от „Видев“, в чийто състав „блестеше“ друга „звезда“-Румен Трендафилов /Варна/ с партньори Теню Тенев и Гроздан Русинов /Хасково/ и капитанът на отбора -Кольо Видев /Любимец/, а с това и шампионската титла която стана притежание на „Видев“. На трето място се класира софийската формация“Керемида“ с капитан Николай Керемедчиев и също с много авторитетен състав-европейските шампиони и медалисти Росен Гунев, Иван Нанев и Живко Драганов.
Преди отборния турнир се изиграха и последните двойкови турнири. В турнира за смесени двойки ликуваха софийските представители спечелили първите три места. Шампиони станаха Пенка Бичева и Борил Добродолски, а сребърни и бронзови медалисти съответно Дора и Златко Неделчеви и Камелия и Рашко Рашкови.
В главния двойков турнир, който се игра в две сесии отново софийска двойка грабна златните медали-Даниела Григорова и Красимир Симеонов. Вицешампиони станаха Румен Трендафилов /Варна/ и Теню Тенев/Хасково/, а трети-бургаският тандем Радослав Радев и Георги Ралев.
Организаторите на най-популярния летен форум за българския бридж от спортен клуб Дама купа“ изказват огромна благодарност от името на всички участници и гости на младия мениджърски екип на ваканционно селище „Приморско клуб“, осигурил прекрасни условия за игра,пребиваване и развлечения.