Веселин Петров

Завърши първият състезателен ден на турнира по прескачане на препятствия за купата на софийски университет. Призьорите в отделните паркури.

При аматьорите на първо място е Джанан Сафир от Русе, която на практика стана и втора, като участва с два различни коня. Първото място беше спечелено с кон „Андора“. На трето място е Виктория Петрова с „Ангара“. В паркура при децата първо място е за Мариана Гайдарова от Шумен с кон „Кая“. Втора е Дария Веселинова от Русе с кон „Академия“, а третото място е за Деси Костадинова от Варна с кон „Айда“. При участниците с млади коне първи стана Павлин Димитров с „Академия“ от варненския клуб „Ангард“, а втори е Димитър Атанасов с кон „Засечка“, от Русе.

При щафетата с подаване на нагайка опитните състездатели и треньори от Варна Веселин Петров и Данаил Нанев успяха да се преборят за първото място.

В паркура прескачане на препятствия с височина 115 см първо място за Светлозар Савчев от Русе с „Андора“. Мтори остана Деян Балчев от Крушари с кон „Кало“, атрети е Даниел Нанев от Варна с „Дрийф файт“.

Даниел Манев