Турнир по лека атлетика „В.Тончев“
Във Варна за първи път ще се проведе международен турнир по лека атлетика за ветерани в памет на бившия национален треньор Веселин Тончев. Името на Веселин Тончев е тясно свързано с развитието на леката атлетика в гр.Варна. Като състезател, той беше в националния отбор на България в дисциплините дълъг и троен скок. Като треньор подготви стотици елитни състезатели, които допринесоха Варна да бъде един от центровете на леката атлетика в нашата страна.
Турнирът ще бъде на 5 октомври и ще се проведе на стадион „Младост“. Дисциплините свързани с хвърлянията ще бъдат на стадион „Локомотив“.В състезанията ще вземат участие спортисти от Украйна, Русия, Турция и Румъния. От България ще участват спортисти от девет града.
Състезанията започват на 5.10.2019 от 10.00 часа и са до 18.00 часа. Откриването на турнира е на стадион Младост от 14.00 часа. Очаква се в надпреварата да вземат участие около 120 спортисти.
Турнирът е организиран от Асоциацията на ветераните спортисти във Варна, СК“Атлетик“ , с активната подкрепа на Община Варна