Рашфорд беше точен в седмата минута. Баркли удвои в 20-ата минута, а отново той вкара нов гол в 32-ата минута. Стърлинг се разписа в даденото 6-минутно продължение. Резултатът вече е 5-0, Стърлинг /68/. Шестият гол за гостите беше дело на Хари Кийн.

Англиачните решиха мача си срещу българския национален отбор по футбол до 30-та минута. Три гола за Англия и 3-0 срещу България в София в европейската квалификация. В 22-та минута срещата беше спряна за около 2 минути, след като главния съдия получи сигнал за обиди на расистка основа. Тайрън Мингс е чул обидите и е информирал реферът на мача. Крайните последици от подобно нещо могат да бъдат дори прекратяване на мача. Срещата беше прекъсната и в 43-та минута за расистки обиди. Футболисти на англичаните влязоха в разговор с Красимир Балъков. В същото време публиката продължаваше да освирква англичаните.Редовното време на първото полувреме изтече, а футбол няма. Срещата е прекратена и официалните лица на мача водят разговори. За първи път се вижда подобно нещо в страната ни по време на мач. Мингс е човекът с претенциите. Той прави дебют за англичаните. Дадено беше 6 минути продължение на първата част. Явно трябва да се съобразяваме с англичаните на тема расизъм, защото може да има ужасни последствия.

На паузата на мача стана ясно, че реферът на срещата е искал да прекрати двубоя, защото самият той чул расистски обиди от българските фенове по адрес на британците. Английските футболисти обаче му заявили, че искат да продължад да играят.

Националният стадион е огласен от песните на британските фенове. Дори англичаните не очакваха такъв лесен мач. това е рекорд за тях като резултат в тази фаза на този турнир.


Само 20 000 фенове пристигнаха на стадиона за да гледат мача. Българите са безобразно слаби, без идея какво да правят на терена. Огромна тревога е изписана на лицето на националния селекционер Краси Балъков.

Българската защита все едно играе в друг мач. Пълен хаос в защитната ни линия. Наставникът Краси Балъков е направил доста промени за тази среща, но се вижда, че са неподходящи.

Британският коментатор на ВВС заяви в коментара си: „Българите са много зле. Говорим за Сан Марино, но България не е нещо много по-различно“. В случая е много прав.

12-та загуба в мачовете срещу Англия в исторически план. Много лошо.
Пресечни линии между България и Англия на тема футбол-НЯМА!!!