Завърши 6-я международен турнир по тенис на маса „Октомврийска Албена 2019“.След крайно оспорвана финална среща победител при майсторите в „Оупъна“ стана българският състезател Иван Радкев/Варна/,следван от Атанас Росенов/Шумен/ и бронзовите медалисти Нурдин Сапарбаев/Киргизстан/ и Димитър Стефанов/Варна/.
Във ветеранските категории почетните стълбички бяха, както следва:
– Възрастовата група 68+ години- шампион е Мирон Дмитриев/Русия/, победил на финала Димитър Караиванов/България/, а бронзови медалисти са българите Борис Червенков/Балчик/ и Владимир Ташев/Варна/.
-Възрастова група 60-67 години-шампион е Адриан Калауз/Румъния/, победил на финала Ади Росенбаум/Израел/. Бронзови медалисти са българските състезатели Александър Никитов/Варна/ и Красимир Михайлов/Балчик/.
-Възрастова група 50-59 години-шампион е Ливиу Петреску/Румъния/, победил на финала българина Петрослав Димитров/Шумен/. Бронзови медалисти са българите Росен Рачев/Шумен/ и Валери Николов/Ловеч/.
-Възрастова група 40-49 години-шампион е Станислав Валяров/България, Бургас/, следван от Владислав Расказов/Русия/ и българите Росен Иванов/Разград/ и Йордан Караколев/Бургас/.
Преди началото на международния турнир завършиха и срещите на Държавното първенство на страната ни в Северните „А“ и „Б“ групи.
След изиграването на първите три мача в Северна „А“ група класирането поведе отбора на „Тетрон“/Плевен/, а в Северна“Б“ група-отборът на „Лъки Спорт“/София/.
Организаторите на есенния форум по тенис на маса в Албена от спортен клуб „Дама купа“ изказват гореща благодарност от името на всички участници към мениджърския екип от сектор „Спорт“ в Европейския курорт на спорта за предоставените им прекрасни условия за игра и пребиваване.