Националният отбор на България продължава страхотното си представяне на Световното първенство по мини футбол SOCCA World Cup 2019, което се провежда на гръцкия остров Крит. Тимът на Стефан Натев записа победа и във втория си двубой. След 3:0 над Уругвай на старта, преди минути „лъвовете“ биха с 2:0 друг южноамерикански колос – Аржентина.
Нашите имаха превес през по-голямата част от двубоя срещу коравите „гаучоси“, като успяха да стигнат до двете си попадения в последните минути. В 35-ата се разписа Цветелин Анжелов, а в 38-ата отблизо реализира и Павлин Кузов-Пистата, който днес е рожденик и получи специална фланелка от своите съотборници с надпис „10 Ние вярваме в теб“.
В третия си сблъсък националите ще мерят сили с Англия утре от 12:00 ч., а ден по късно е и последната среща от груповата фаза срещу Кипър в 10:00 ч. Нашите вече са много близо до елиминационната фаза на надпреварата, за която се класират по два тима от група..
Форумът се организира от международната федерация по мини футбол ISF (International Socca Federation), а сили мерят 38 държави от цял свят.