Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на ММС на златните медалисти от Световното първенство по Шотокан Карате-До. В Карлови Вари, Чехия българските състезатели се отличиха с четири титли – три в индивидуалните надпревари и една в отборната.

“Продължавате да постигате добри резултати на всяко едно голямо първенство. Виждам, че сте поставили България на едно от челните места в отборното класиране и това показва, че вършите добра работа”, каза Красен Кралев на своите гости.

Почетен плакет на ММС получи и наставникът на българския тим Димитър Тодоранов, който подготви състезателите за огромната конкуренция от над 1500 участници в Карлови Вари.

Световното в Карлови Вари беше бенефис за двамата ни национали – Радослав Пенов и Силвестър Гьолски.

При отборното половината от участниците бяха представители на новото поколение, което федерацията подготвя в последната година.

Няколко дни преди състезанието, на същото място се проведе и съдйиски курс, за който предварително заминаха осем български съдии. Те бяха избрани да представляват България като най-успешните в своята дейност.

Председателят на федерацията по Шотокан Карате-До Александър Славков сподели впечатленията си от изминалото Световно първенство и изказа благодарност към ММС, за това че млади състезатели от федерация за поредна година бяха поканени да се включат в Европейската седмица на спорта #BeActive.

Световното първенство се организира от Шотокан Карте – До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations – SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

1-во място индивидуално: 

1.       Силвестър Гьолски – Кумите мъже над 80 кг.

2.       Реми Бобев – Асай Рю Ката

3.       Мартина Чан – Асай Рю Ката

2-ро място индивидуално:

  1. Светла Костова – Асай Рю Ката
  2. Кристина Свиленова – Мастърс

3-то място индивидуално:

1.       Илиан Илиев Кумите мъже над 80 кг.

2.       Йордан Георгиев – Кумите мъже до 80 кг.

3.       Сашко Патраклиев – Кимите ОПЕН /отворена категория/

4.       Реми Бобев – Ката мъже

5.       Гергана Витанова – Ката жени

6.       Илиян Дянков – Асай Рю Ката

7.       Теодора Въндева – Асай Рю Ката

Отборно Кумите:

  1. 1-во място мъже + 21 Денис Богданов, Илиан Илиев, Радослав Пенов, Станчо Станчев, Никола Николов, Валентин Георгиев, Силвестър Гьолски
  2. 3-то място жени + 21 г. Десислава Джуванова, Кристина Свиленова, Виктория Филипова, Доротея Настева
  3. 3-то място микс + 21 г. Йордан Георгиев, Христо Щерев, Кристина Свиленова, Веселин Николов, Доротея Настева, Сашко Патраклиев.

Отборно Ката:  

  1. 3-то място мъже +21 г. Реми Бобев, Илиян Дянков и Ресми Бобев
  2. 3-то място микс +21 г. Реми Бобев, Айлин Бобева и Ресми Бобев