Резултат с изображение за анкета виаспорт

ЛЕКА АТЛЕТИКА

Александра Начева (18 г., троен скок) – Второ място на европейското първенство за девойки под 20 години; водачка в световната ранглиста за девойки под 20 години с 14,13 м

Валентин Андреев (17 г., чук) – Шампион на Европейския олимпийски младежки фестивал за юноши под 18 години; 5-о място на европейско първенство за юноши под 20 години; водач в световната ранглиста за юноши под 18 години и 5-и в световната ранглиста за юноши под 20 години.

ПЛУВАНЕ

Йордан Янчев (18 г.) – Седми на световното за юноши на 400 м св. стил в Будапеща; шести на 200 м св. стил от европейското в Казан, финалист и с щафетите. През годината записа 8 национални рекорда. Участник на европейското първенство на малък басейн за мъже в Глазгоу. С олимпийски „Б“ норматив.

Йосиф Миладинов (16 г.) – Трети в света при юношите на 50 м бътерфлай от шампионата в Будапеща; втори в Европа на 100 м бътерфлай в Казан; финалист с щафетите. Стана най-младият ни олимпиец, покривайки норматив за Токио. Стана първият българин, слязъл под 52 секунди на 100 м бътерфлай на голям басейн. Рекордите му през годината в две възрасти са над 10. Шампион е на Швейцария. Участник на европейското първенство на малък басейн за мъже в Глазгоу.

Калоян Левтеров (16 г.) – Седми в Европа при юношите на 200 м гръб в Казан; също и с щафетите. Подобри на няколко пъти рекордите в гърба при мъжете и юношите старша. Участник на европейското първенство на малък басейн за мъже в Глазгоу.

Здравко Баблаков (17 г.) – Финалист с щафетата 4 по 100 м на европейското първенство за юноши в Казан, където записа и полуфинал на 100 м бруст. Беше първа резерва за полуфинала на световното за юноши в Будапеща. Подобри националните рекорди на 50 и 100 м бруст при юношите старша на няколко пъти.

Жанет Ангелова (15 г. ) – На Младежкия европейски олимпийски фестивал в Баку записа полуфинал на 200 м св. стил. Майстор на спорта, има над 700 точки по ФИНА в дисциплините 200/400/800 св. стил. Държавна шампионка при жените в две дисциплини и в няколко при девойките старша. Подобри в тази възраст националния рекорд на 400 св. стил на 25-метров басейн.

Калина Николаева (15 г.) – На Младежкия европейски олимпийския фестивал в Баку записа финал. Подобри националния рекорд на 400 м съчетано за девойки старша на голям басейн. Многократна държавна шампионка при жените в няколко дисциплини.

Диана Петкова (19 г.) – Продължава да е най-бързата българка във водата с титлите на 50 и 100 м св. стил. Шампионка е в още няколко дисциплини. Подобри рекорда на 100 м съчетано за жени на малък басейн. Участничка на европейското първенство на малък басейн за жени в Глазгоу. В три поредни турнира у нас бе избрана за плувкиня №1, вземайки голямата награда.

ИГРИ

Владимир Гърков (17 г., волейбол) – Сребърен медалист на европейското първенство по волейбол за юноши под 17 г.; обявен за най-добър посрещач. Балкански шампион с България U17, с две индивидуални награди – за MVP (най-полезен играч) и за втори най-добър посрещач.

Пьотр Нестеров (16 г., тенис) – пети на сингъл и на двойки от европейското лично първенство за юноши до 16 г. в Москва; спечели три титли на сингъл за юноши от турнири на ITF.

Симеон Терзиев (17 г., тенис) – спечели две титли и две втори места за юноши на сингъл от турнири на ITF, както и 4 титли по двойки. След тези успехи ще вземе участие на Австралия оупън за юноши.

Денислава Глушкова (15 г., тенис) – бронзов медал на европейското лично първенство за юноши и девойки до 16 г. в Москва; има две титли на сингъл и една по двойки от турнири за девойки от ITF.

ДРУГИ

Йоана Илиева (17 г., фехтовка) – носителка на Световната купа на сабя до 20 г.; бронз на сабя от световното първенство за младежи и девойки в Полша; призьорка от редица международни турнири.

Галин Генов (19 г., фехтовка) – бронзов медалист от европейското първенство за младежи до 20 г. във Фоджа (Ит).

Тодор Стойчев (16 г., фехтовка) – победител в турнирите „Сабята на Етрополски“ в София, за Световната купа в Румъния и в Германия, лидер в световната ранглиста на сабя за кадети.

Светла Згурова (17 г., модерен петобой) – Световна и европейска шампионка при девойките до 17 г. Основна фигура за представителния отбор за Световната купа по модерен петобой за мъже и жени в София.

Ясна Петрова (17 г., ориентиране) – Европейска вицешампионка в спринтовата дистанция от първенството за младежи и девойки в Беларус.

Александра Фейгин (16 г., фигурно пързаляне) – 17-о място на световно първенство за жени в Япония и 11-о на европейското за жени в Беларус.

Денис Димитров (18 г., кану-каяк) – Европейски вицешампион за юноши от Рачице (Чех) на К1 500м и 4-и на 200 м от същото първенство; 6-и на К1 500 м на световното в Питещи (Рум).

Петя Караиванова (13 г., шахмат) – първо място на европейското училищно първенство за момичета до 13 г. от Мамая (Румъния).

Нургюл Салимова (16 г., шахмат) – лидер в световната ранглиста по рейтинг за девойки до 16 г., първо място и най-добро представяне на европейско отборно първенство за девойки до 18 г.; призната от ФИДЕ за International Master (международен майстор) и Woman Grandmaster (женски гросмайстор).

Ая Митева (14 г., конен спорт) – трето място в дисциплината прескачане на препятствия от европейското първенство за деца, юноши и девойки в Холандия.

БОРБА и ЩАНГИ

Едмонд Назарян (17 г., борба) – Европейски шампион за кадети от Фаенца (Ит) в кат. до 51 кг на класическия стил; бронзов медалист от световното за кадети в София.

Ангел Русев (18 г., вдигане на тежести) – Европейски вицешампион за мъже в Батуми кат. 55 кг; европейски шампион до 20 г. с 3 световни рекорда за юноши в Букурещ кат. 55 кг.

Ивана Петрова (18 г., вдигане на тежести) – Европейска вицешампионка за жени в Батуми кат. 45 кг

Христо Христов (18 г., вдигане на тежести) – Европейски шампион до 20 г. в Букурещ; бронз на световното в изхвърлянето във Фиджи кат. 109 кг.

Стефчо Христов (17 г., вдигане на тежести) – Световен шампион за кадети до 17 г. в Лас Вегас, кат. 102 кг; 10-и на европейското до 20 г. в Букурещ, кат. 109 кг

Карлос Насар (16 г., вдигане на тежести) – Световен шампион за кадети до 17 г. в Лас Вегас, кат. 73 кг.

БОЙНИ

Уилям Чолов (16, бокс) – Европейски шампион за юноши в кат. до 70 кг от Галац (Рум).

Радослав Росенов (16, бокс) – Европейски шампион за юноши в кат. до 50 кг от Галац (Рум).

Красимир Джуров (16, бокс) – Европейски шампион за юноши в кат. до 52 кг от Галац (Рум).

Ергюнал Сабри (18 г., бокс) – Европейски шампион за младежи в кат. до 49 кг от София.

Ясен Радев (17 г., бокс) – Европейски шампион за младежи в кат. до 52 кг от София.

Ивана Каменова (16 г., олимпийско карате) – Световна вицешампионка за 16/17 г., кат. 53 кг, кумите в Сантяго (Чили); 3 място на Световна младежка лига в Лимасол, 16/17 г., кат. 53 кг, кумите; №1 в световната ранглиста в своята категория в момента.

Кристина Цветанова (15 г., олимпийско карате) – Бронзова медалистка от европейското първенство в Алборг  (Дания), 14/15 г., кат. 47 кг, кумите ; 2 място на Световна младежка лига в Лимасол; 7 място на световното първенство в Сантяго (Чили).

Лидия Брънчева (16 г., джудо) – Бронзова медалистка от европейското първенство за кадети във Варшава; 5-о място на световното за кадети в Казхстан.

Анастасия Балабан (15 г., джудо) – Второ място на Европейския олимпийски младежки фестивал в Баку (Азербайджан) в кат. до 44 кг, второ място на европейското първенство за кадети във Варшава и пето на световното за кадети в Казхстан.

Анна-Мария Манушева (18 г., самбо) – европейска шампионка; бронзова медалистка от световното първенство.

Христо Богданов (15 г., олимпийско таекуондо) – Европейски шампион за кадети от Марина дор, Испания в кат. до 45 кг.

Денис Димитров (14 г., олимпийско таекуондо) – Световен вицешампион за кадети от Узбекистан в кат. до 53 кг, лидер в световната ранглиста за кадети.

Кристина Николова (18 г., кикбокс) – Европейска шампионка в стил лайт контакт и носителка на бронзов медал в стил пойнтфайтинг от същото първенство за девойки старша възраст от Гьор (Унгария); бронзова медалистка от европейското за жени в Анталия в стил пойнтфайтинг; шампионка от турнири за Световната купа за девойки старша.

Анелия Тодорова (15 г., кикбокс) – двойна европейска шампионка за девойки младша възраст от Гьор (Унгария) – в стиловете пойнтфайтинг и киклайт контакт; шампионка от турнири за Световната купа за девойки младша.

Моника Петкова (14 г., кикбокс) – 2 златни и 1 сребърен медал от европейското първенство за девойки младша възраст в Гьор (Унгария) в стиловете пойнтфайтинг, сислайт контакт и лайт контакт; шампионка от турнири за Световната купа за девойки младша.

Емил Кроснов (19 г., кикбокс) – Европейски шампион за юноши в стил пойнфайтинг от Гьор (Унгария), признат за най-добър състезател на първенството; водач в световната ранглиста за юноши в кат. до 63 и втори при 69 кг.

––––––––––––––––-

НОМИНАЦИИ ЗА ОТБОР НОМЕР 1 НА 2019 Г.

Волейбол: Национален отбор на България за юноши под 17 години с треньор Мартин Стоев – сребърен медал от европейското първенство в София 2019, златен от Балканиадата в София 2019

Волейбол: Национален отбор на България за юноши под 19 години с треньор Пламен Христов – шесто място на младежкия олимпийски фестивал в Баку 2019, 7 място на световното първенство 2019 в Тунис

Шахмат: Национален отбор на България за девойки (Нургюл Салимова, Габриела Антова, Надя Тончева) – първо място на европейското отборно първенство по класически шахмат за девойки до 18 г. в Пардубице (Чехия).

Хандбал: Национален отбор на България за девойки с треньор Веселина Златева – 4-о място на европейското първенство за девойки до 19 г., дивизия 2 във Варна.

Футбол: Национален отбор на България за юноши до 19 години (набор 2001 г.) с треньор Ангел Стойков – класира се за Елитен кръг квалификации през следващата година.

Тенис: Национален отбор за юноши до 14 г. (Адрияно Дженев, Илиян Радулов и Виктор Марков) с треньор Алекс Мартински – трето място на Европейската отборна купа в Мурсия (Испания).

Тенис: Национален отбор за момичета до 12 г. (Йоана Константинова, Елизара Янева и Росица Денчева) с треньор Даниел Ангелов – второ място на Европейската отборна зимна купа в Съндърланд (Великобритания).

––––––––––––––-

НОМИНАЦИИ ЗА ТРЕНЬОР НОМЕР 1 НА 2019 Г.

Мартин Стоев (волейбол) – треньор на отбора под 17 години

Пламен Христов (волейбол) – треньор на отбора под 19 години

Ангел Стойков (футбол) – треньор на юношеските национали до 19 г.

Веселина Златева (хандбал) – треньорка на девойките до 19 г.