Резултат с изображение за йосиф миладинов плуване

16-годишният плувец Йосиф Миладинов беше избран за най-добър млад спортист на България за 2019 година. Миладинов стана трети в света при юношите на 50 метра бътерфлай и втори в Европа на 100 метра в същия стил, като покри норматив „А“ за олимпийските игри в Токио, подобри над 10 национални рекорда за две възрасти, стана и шампион на Швейцария, където живее със семейството си и тренира.

На второ място остана победителката за 2018 година Александра Начева. Трета е носителката на Световната купа на сабя за девойки до 20 г. Йоана Илиева. Призовата десетка допълниха Светла Згурова (модерен петобой), Едмонд Назарян (борба), Нургюл Салимова (шахмат), Ангел Русев (вдигане на тежести), Владимир Гърков (волейбол), Валентин Андреев (лека атлетика) и Александра Фейгин (фигурно пързаляне).

Мартин Стоев беше определен за треньор номер 1 на годината. Втори в допитването Ангел Стойков (футбол) .

Воденият от Стоев национален отбор по волейбол за юноши под 17 години бе определен за отбор номер 1, след като през миналата година спечели сребърните медали от европейското първенство в София и златото от Балканиадата.

Връчени бяха три специални награди:

„Воля за победа“ спечели 14-годишният футболист на ФК „Национал“ (София) Кубрат Комсалов, който въпреки че е диагностициран с диабет, не се отказва от спорта.

16-годишният национал на България по баскетбол на колички Цветомир Цветков стана първият носител на приз „Вдъхновение“.

12-годишната състезателка по водна топка на клуб „Локомотив Никола Нанов“ Анелия Яневабе излъчена от Фондация „Емил Шарков“ за приза „Деца на бащи герои“.