За втора поредна година предстои едно уникално събитие във Варна: на 04 април 2020 г. ще се проведе Национален форум  „Ветроходство в Черно море” в зала АУЛА на Икономически университет-Варна от 13:00 до 18:00 ч.! 
Форумът е насочен към широката публика и е подходящ за всички, като акцентът тази година е морската култура и ветроходството като спорт, професия, хоби, терапия  и екологично плаване в Черно море. Новото тази година е че лекторите ще обсъждат морски теми в дискусионни панели, като ще има международни участници от държавите граничещи с Черно море-Турция, Румъния и Русия. 

Ветроходна академия Кор Кароли кани всички любители на морето да присъстват на Форума, а освен, че ще имат възможност да задават въпроси и разговарят с лекторите, могат да участват в жребий за ваучер-подарък „Ветроходен курс”, като се регистрират на сайта, от където и да получат повече информация за пълната програма на Форума: www.corcarolisailing.org/forum_2020 . Входът е свободен!
Второто издание на Национален форум „ВЕТРОХОДСТВО В ЧЕРНО МОРЕ” се организира от ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ, в партньорство с Иконимически университет-Варна, Държавно предприятие „ПРИСТАНИЩНА ИНФРАСТРУКТУРА, MUSSALA-застрахователен брокер, Хотел и казино „ЧЕРНО МОРЕ“, MY POS, TOTAL E&P BULGARIA BV, IV Ceilings, Bon Marine, БЛЕК СИЙ ЯХТИНГ и Сдружение „За интелигентен растеж“.
Всяка година Форумът ще се провежда в различни градове, а в настоящата 2020 г. започва от Варна по повод честванията на 100 години от създаването на Икономически университет-Варна, като следващите години ще бъде в Бургас и София.