Снимка на Българска федерация художествена гимнастика  - Официална страница.

Приключи турнирът от веригата Гран При, който се проведе в естонския град Тарту.
Това е второ участие за националната ни гимнастичка Татяна Воложанина в Гран При през 2020 г. В първото си участие Таня се класира за един финал, а сега участва в три финала и спечели два медала! Това е не скок за нея, а направо полет за няколко дни! В компанията на изключително силна конкуренция нашето момиче показа много силна, смела и различна гимнастика! Татяна Воложанина се пребори и съвсем заслужено спечели два бронзови медала на финалите на отделните уреди при жените на турнира от сериите Гран При по художествена гимнастика в Тарту (Естония).
Воложанина, която вчера се нареди осма в многобоя, спечели бронзовите медали във финалите на обръч и на лента.
Тя изигра отлично съчетанието си с обръч и беше оценена с 21.350 точки.
На лента Воложанина също се представи стабилно и с 20.500 точки стигна до бронза.
На топка българката също беше без грешка и с оценка от 21.700 точки зае шестата позиция.

Снимка на Българска федерация художествена гимнастика  - Официална страница.


Воложанина участва на три от четирите финала, тъй като снощи допусна грешки и остана с девета по сила оценка на бухалки и не влезе сред осемте най-добри.
Рускинята Арина Аверина спечели златните медали на всичките четири финала. Т я получи оценки от 25.050 точки на обръч , 25.450 на топка , 25.800 на бухалки и 23.100 точки на лента.
Поздравления за играта, желанието и хъса за игра на Танчето, за главния мениджър на национален отбор – жени индивидуално Бранимира Маркова, за личния треньор на Татяна – Силвия Стойнева, за съдията ни на турнира Даниела Велчева, за всички в залата, които работят ежедневно, за да постигат момичетата тези значими успехи!
Танчето е от състезателите, които носят един определен аристократизъм, много упоритост и дълбочина в характера! Тя мълчи и се труди! И отдавна е разбрала, че побеждава онзи, който вярва, че ще победи!
Играе едни от най-сложните композиции, прави елементи граничещи с фантастиката и никога не се отказва!
Да, все още допуска грешки. Но нейното време да рискува, да греши и да опитва най-трудното е точно сега!

Снимка на Българска федерация художествена гимнастика  - Официална страница.