Всички футболисти от Висшата лига на Англия /не само тем/ не могат да ходят на фризьор заради пандемията от коронавируса. Всички тези салони в Англия са затворени, като се очаква забраната да е в сила до началото юни. Въпреки това някой футболисти не могат да живеят без нова прическа. Един от тях е Серж Орие.

В социалната мрежа той публикува своя снамки на която се вижда, че кореспондира с бръснаря си Джъстин Кара и му дава автограф с пожелание на френски, който гласи: „Да , този фризьор е добър”.


Още един любител на прическите лъсна в социалните мрежи-Джордан Айб. Крилото на Борнемут не се изявява добре на терена /44 мача за 4 години/ и почти сигурно след края на сезона ще бъде освободен.
За разлика от Орие той е публикувал снимка от самия процес в момента, кагота Ники Окиере му прави прическа. Двамата са с маски, въпреки че забраната не позволява такива моменти.
 „Въобще не помислих за това и моля за извинение. Сложил съм си предпазна маска, но не прецених, че това е нарушаване на правилата”, каза Айб. От клуба правят вътрешно разследване.

Явно, Орие е преценил, че използваният френски език ще доведе до затруднения при прочита на посланието. „Разследваме всички обстоятелства и ще решим този инцидент според правилата”, заявиха веднага от ръководството на Тотнъм. В слчая се нарушават не само забраните на правителството, но и тези на Висшата лига. Почти сигурно той ще бъде лишен от право да играе в следващите срещи на тима. Всъщност Орие е дал тест за коронавирус и той е отрицателен и тренира с отбора. Когато в социалните мрежи залетяха обвинения към него той отговори: „Бла-бла-бла, моят фризьор също е с отрицателен тест, затова спрете да говорите празни приказки и си сложете маски и ръкавици, когато дойдете на тренировката за да снимате. Това е част от правилата”.

Орие за трети път нарушава карантината. Първо го забелязаха в парка, където тренирал със свойприятел и не спазвали дистанция. Вторият път го видаха в Парка със Сисоко по същото време, когто там бил и Жозе Моуриньо и тренирал Танги Ндомбеле. Тогава всички те поднесоха общо  извинение.