жюстин енен-арден - Topsport.bg

Бившата първа ракета в тениса Жюстин Енен разказва за отношенията си с другите колежки. „Отличавам се от някой момичета. Останах си в моя свят. В Тур-а съм за да си върша работата. Трудно е да обясня, но никога не съм играла тенис за да общувам с други състезателки.Моята цел беше да стана професионалистка. Исках да печеля.

От дете обичам да се състезавам, като винаги съм уважавала съперничките си. Може би съм допуснала грешка, но конкуренцията е жестока. Това трябва да го приемеш и да се стараеш да вървиш напред. Тенисът е много конкурентен спорт. Не е лесно да вземеш важните решения в точния момент“, казва тя.

„Имам ли много приятелки в Тур-а ? Не. Но никога не съм съжалявала за това. Моите приятели са далече от тениса. Днес с радост срещам хора от този спорт от миналото и можем да общуваме без напрежение. Макар да нямам много приятели в женската тенис надпревара, винаги е приятно да срещнеш бивши играчи и да си кажеш нещо с тях. Но когато играеш, изпитваш напрежение. Не трябва да избираш този стил на живот, ако не си готов на такава конкуренция и напрежение“, допълва Енен.