В истински маратон на плажните спортове се превръщат дните от 29 юли до 9 август 2020 г., като част от фестивал на плажните спортове, заложен в програмата на Община Варна. Фестивалът започва на 29 и 30 юли с евроквалификация по плажен волейбол за 18 и 20 годишни младежи.

След това от 31 юли до 2 август започва турнир, който е кръг от Националната верига по плажен волейбол мъже и жени, а на 2 август ще се проведе много атрактивния турнир по футволей.

Всичко това ще се състои на пясъчните кортове на плажа в кв. „Аспарухово“ със съдействието на община Варна. Състезанията са предвидени да започнат в 09:00 часа.

Всички желаещи да се запишат за участие в третият кръг от националната верига по плажен волейбол за мъже и жени трябва да изпратят имейл на  energy@abv.bg, където трябва да бъде посочено:

·         Име и Фамилия на участниците

·         Имейл адрес на двамата участници

·         Телефон за връзка

Основната схема за мъжкият волейболен турнир е за 16 отбора, ако има повече желаещи на 31 юли ще се изиграят квалификационни мачове, като отборите, които ще се борят за влизане в основна схема могат да получат повече информация в профила Instagram @beachvolleyenergy, на телефон: +359882788288 – Евгени Петков или energy@abv.bg. Очаква се отборите да бъдат разделени на четири групи по четири отбора.

На 08-09 август плажа до втора буна ще бъде домакин на единствения до момента турнир по плажен тенис с общ награден фонд 2000 долара и благотворителна кауза. Започна и записването за най-големия турнир по плажен тенис „Varna Sky Open“ – част от Фестивала на плажните спортове Варна 2020, който се очаква да бъде едно уникално събитие за морската ни столица Варна. 

За записване и повече информация относно турнира можете да посетите сайта на клуба организатор www.varnaskybtc.com