Бившият безспорен шампион в тежка категория Ивендър Холифийлд в подкаста на Джо Роган разказва за случай, когато парашутист каца на ринга по време на негов мач. Годината е 1993 г. – реванш срещу Ридик Боу. Преди гонга за почивка, Ивендър губеше, но по време на паузата и объркването успя да се събере и отново стана световен шампион.

А съперникут му организирал още няколко представления и се самоубива.

Боят е на 6 ноември 1993 г. в Лас Вегас. Това беше втората среща между Холифийлд и Боу. Първата битка се проведе през есента на 1992 г., след като Ридик печели с единодушно решение.

В реванша Холифийлд се боксира в защита, но отстъпва според решенията на съдиите до средата на двубоя. Във втората минута на седмия рунд парашутист, 29-годишният фен Джеймс Милър каца от небето право в открития ринг.

През 80-те години Джеймс се премества в Лас Вегас и се интересува от парапланеризъм. В това той експериментира много. Завързваше реактивни раници на гърба си с които летеше и поставяше рекорди, както на височина, така и на разстояние.

Редовните полети не бяха достатъчни за Милър, затова той реши ефективно да пробие на стадиона в разгара на битката между Холифийлд и Боу.

 Над главата му имаше парашут и огромна перка, така че Джеймс получава прякора Вентилатора. Той обикаля над арената за 10 минути, но след това всичко не вървеше по план. При кацане парашутните въжета се оплитат в осветлението и той се срива върху въжетата на ринга и пада по средата.  Боят веднага бе спрян и ядосани фенове и членове на отбора го извличат на земята, за да го бият. Един от охранителите го удря  20 пъти.

„Когато това проклето нещо се приземи, светлинните прожектори се разклатиха и паднаха отгоре ни. Трябваше бързо да реша дали да скоча напред или назад “, спомня  си Холифийлд.

Според боксьора той не изпитвал никакво негодувание, тъй като бил фокусиран върху Ридик Боу. Вярно, Ивендър се набута в тълпата, за да спаси по някакъв начин Милър.

„Всички нападнаха парашутиста, дори трябваше да дърпам хора от нахвърлили се върху него. Чувстваше се зле – казва Ивендър.

В резултат на това Милър беше изведен от полицията, а публиката наряза парашута за сувенири. След инцидента Джеймс веднага е откаран в болницата, а по-късно той заяви, че случилото се е бил инцидент. Той беше освободен от затвора под гаранция от 200 долара, но след това все пак призна, че е срещу насилието, затова искал да прекъсне боксовото шоу.

„Битката беше тежка и аз бях единственият, който беше нокаутиран“, пошегува се Милър.

Паузата продължи 21 минути. Холифийлд е уверен, че е спечели през първата половина на двубоя, но едва след почивката наистина пое инициативата.

„Не съм губил фокус през цялото това време. Разбрах, че печеля. Защо двубоят не бе отменен? Тогава организаторите ще трябва да ни платят отново “, каза Ивендър.

В крайна сметка Холифийлд печели с мнозинство и грабва титлата на WBA.

След двубоя Холифийлд-Боу Джеймс изпълнява още няколко подобни трика. Той почти съсипа мач от ФА Къп между Арсенал и Болтън, като седна на терена по време на плейофите, а също кацна и на покрива на Бъкингамския дворец.

Тогава охраната помисли, че са терористи, поради което хората в сградата бяха евакуирани. Милър бе съден в Лондон и му предложиха да избере наказание: глоба от 200 паунда или 7 дни затвор. Вентилаторът избра последното и седмица по-късно бе депортиран от Англия.

Когато Джеймс се връща в САЩ  той продължава да лети с парапланер, но без трикове, защото беше заплашен от наказание за нарушаване на събитията. Той стартира компютърен бизнес, претърпя няколко операции поради сърдечни проблеми, след което затвори бизнеса поради дълг и беше съобщено, че е изчезнал през септември 2002 г.

Търсиха Милър до октомври, но ловци го намират случайно  през март 2003 г умрял. Аутопсията  разкрива, че Джеймс се е самоубил.

За годишнината на каскадата с боксовия мач телевизия ESPN засне документален филм и Фокс призна приземяването на ринга като най-възмутителния момент в историята на спорта.