Реал Мадрид - Кралете на Европа - предстоящо】 Сиела • Цена ...

„Финалите не се играят, те се печелят!“ Това е казал легендата на Реал М Сантяго Бернабеу. Знаете, че сега стадионът на „белия балет“ носи неговото име.

„Кралете на Европа“ – книгата, която ще държите в ръцете си и която е същинска Бяла библия е новото издание посветено на великия кралски клуб.

Когато хговориш за купата на европейските шампиони или за Шампионска лига, това означава, че говориш за Реал М.

Реал М печели първото издание на ШЛ и остава в историята. Още нещо, кралският клуб печели и следващите 4 издания. Това е рекорд, който все още не е подобрен. Пристигането в клуба на Алфредо ди Стефано променя Реал М по радикален начин. Преди неговото идване на „Чемартин“ Барселона печелят 6 пъти първенството на Испания.

Преди да се появи КЕШ, има турнир наречен Латинска купа, признват от УЕФА. Реал М печели този турнир два пъти. Турнирът се ражда в следвоенна Европа. Първият официален мач на Реал М е на 22 юни 1955 г. Реал печели с 2-0.

За втора поредна година „Реал“ (Мадрид) е най-ценният футболен клуб в Европа, показва анализ на финансова компания. Стойността на „Реал“ към днешна дата е 3.478 милиарда евро, а увеличението спрямо предходната година е 7.9%.

Малко любопитна информация за Реал.

Отборът е създаден през 1902 г. и е признат от ФИФА за най-успешния футболен клуб на 20 век. Реал е 34 пъти шампион на Испания, носител на 19 Купи на Испания и рекордните 13 титли на Шампионската лига. Реал Мадрид е един от основателите на ФИФА, като представител на Испания на учредителния конгрес през 1904 г и на организацията Г-14.

Реал е и най-богатият във футбола по отношение на приходи (€658 милиона за 2014 г., позиция, на която е неизменно в продължение на девет години.

Връщам се към книгата „Кралете на Европа“, която вече е на българския пазар.

Това издание е  едно пътуване във времето, проследяващо превръщането на мадридчани в абсолютни господари на Стария континент. Тази история излиза далеч извън пределите на футболния терен, на който „белите“ печелят първите пет издания на новосъздадения турнир. Освен за красиви голове, епични обрати и зрелищни триумфи това е разказ и за неочаквани срещи с испанското кралско семейство, което живее в изгнание по време на режима на ген. Франсиско Франко, както и за пътувания зад Желязната завеса – като това до затрупания от сняг Белград през януари 1956 г.“

Реал М е футболен исполин, но това не го прави недосегаем и за по-малки нации и отбори. Връзката с България.

Реал се е срещал с два български отбори в официални срещи. С Левски за КЕШ през сезон 1979/80 като двете срещи завършват с победи за испанския отбор с резултати от 0:1 в София и 2:0 в Мадрид. През сезон 2014/15 за Шампионската лига се среща с Лудогорец като и двата мача завършват с победи за Реал Мадрид с резултати от 1:2 в София[46] и 4:0 в Мадрид. Реал М е бил, е и ще продължи да бъде мерило за нивото на световиня футбол.

Галактикос, какъвто е  прякорът на Реал Мадрид продължава да доминира и да поставя рекорди.