Услугите на още един американец си осигури Рилски спортист. През сезон 2020- 2021 фланелката на тима ни ще защитава центърът Шакил Гудуин.
Баскетболистът е роден 1994 година, висок е 206 см и тежи 106 кг. Може да играе както на позиция 5, така и на 4. За разлика от Илайджа Бърнс, който подписа с тима ни преди няколко седмици, Гудуин има опит по европейските терени. В университета Гудуин носи фланелката на Мемфис, където е избран за играч на конференцията. Професионалната му кариера започва в АЕК Ларнака, с които участва в турнира ФИБА Европа Къп и записва статистика от 16 точки и 5 борби средно на мач. Следва период в германската първа лига, след което и трансфер в първа лига на Гърция. Там Гудуин се представя на ниво и е сред лидерите при борбите в шампионата.
Добрата игра на американеца не остава незабелязана и той бива привлечен във втора дивизия на Италия. През миналия сезон пък 26- годишният играч се мести отново, а дестинацията е Турция, където защитава цветовете на Коняспор и Ялова. В южната ни съседка американецът продължава с добрите си игри представя и за 22 мача оставя след себе си показатели от 8.8 точки, 11,1 борби и 3,2 асистенции средно на мач.