Атрактивно и оспорвано състезание за млади шофьори, най-чаканата автомобилна надпревара, тест драйв на електрически тротинетки и много други изненади те очакват тази неделя в София.

Финалът на кампанията “Най-добър млад шофьор на България” за тази година и Писта София 2020 ще се проведат на 20 септември на бул. Александър Малинов.

20 млади шофьори ще се състезават за голямата награда – чисто нов автомобил JEEP за 1 година, а трима от тях ще представят страната ни на европейско състезание през октомври в Полша. Те ще трябват да покажат майсторско шофиране, бърза реакция в “стресово” трасе с препятствия, а Българският Червен кръст ще ги постави в реална ситуация за спасяване на човешки живот след тежко ПТП. Накрая участниците ще трябва да покажат бързина и познания в групово изпитание по смяна на гуми. В същото време феновете на високите скорости ще могат да се насладят на Писта София 2020 с трасе, чиято дължина е 2,3 км.

За посетителите сме подготвили още редица забавления, изненади и награди:

· Тествай възможностите на електрическите тротинетки по специално трасе. След преминаване на трасето не забравяй да се включиш в томболата на СБА и може да спечелиш ел. скутер Xiaomi M365.

· Открий зоната за пътна безопасност на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата”, където може да пресъздадеш безопасно движение на кръстовище.

· Изпробвай своите умения за баланс и разбери как ти влияе употребата на алкохол със специалните очила на БЧК.

· Провери късмета си като участваш в томболата на шатрата на СБА и спечели карта за пътна помощ или ваучер за гориво.

· В ДЗИ Chill zone те очаква специална викторина с награди, а на фото корнера може да запечаташ страхотните спомени от състезанието.

· Опитай своите възможности като скочиш колкото Кристиано Роналдо в Jeep корнера.

И това дори не е всичко! Присъедини се към събитието ни във Фейсбук тук за още новини и всичко, което предстои.

Кампанията се осъществява с подкрепата на Главна дирекция “Национална полиция” и Столична община.