Няма налично описание.

На 16 октомври в читалище „Пробуда“ бе представена  книгата на Живко Стоев и Михо Михов „Славната спортна история на Старо Оряхово“. Събитието предизвика голям интерес, както сред местните жители, така и сред обществеността на Варна и региона. Сред гостите уважили тържеството бяха г-жа Анастасова – кмет на Община Долни чифлик и г-н Тинев – кмет на кметство Старо Оряхово. Водещ на събитието бе Симеон Кулиш – историк и учител.

            Авторите споделиха, че идеята за създаването на тази книга е била да разкажат за славната спортна история на своето село, спортните деятели, но също така чрез нея да насърчат младото поколение да бъде физически активно, да води здравословен начин на живот и да вярва и следва мечтите си.

            Двамата ентусиасти споделиха още, че са работили върху проекта повече от четери години, събирайки архивни документи, записки, снимков материал и интервюта. Трябва да отбележим, че издание от такъв характер за Старо Оряхово се пише за първи път и само по себе си е уникално.

            Двамата автори взеха категорично  решение книгата да не се продава, а да бъде включена в дарителска акция. И двамата са на мнение, че е най-добре тя да бъде насочена към деца в неравностойно положение. За тази цел се свързват с  Конфедерация за защита правата на децата. От организацията откликват и прегръщат идеята с две ръце. На самото представяне на книгата присъства техен представител – д-р Ивайло Василев, който изрази от свое и от името на КЗДП благодарност за прекрасната инициатива, достойна за уважение. Той увери, че събраните средства ще бъдат използвани единствено и само за нуждите на децата.

            Така 16 октомври се превърна не само в един празник за с.Старо Оряхово, но и ден, в който добротата, позитивното мислене и вярата в по-доброто бъдеще на нашите деца бяха водеща новина, далеч пред традиционно мрачните и негативни новини.

Няма налично описание.
Няма налично описание.
Няма налично описание.
Няма налично описание.
Няма налично описание.
Няма налично описание.