„След пет годни ще подпишете с това дете“. Дейна Уайт вероятно е чувал това от стотици горди родители през 19-те години като президент на UFC. Но, тази събота, Кори МакКена става първата жена от Уелс, която ще се бие в UFC, след като получи подкрепата на майка си

Уенди МакКена взима дъщеря си, тогава на 14 години и я води на UFC състезание в манчестър през октомври 2013 г, където успяват да откраднат кратък момент с шефа на веригата.

„Имахме подходящите места“, казва 21-годишната сега състезателка. „Дана мина пред нас с майка ми и тя нарави страшно нещо.Тя го награби и му каза, че след  пет години ще подпише договор с мен. Аз недоумявах. Исках да умра в този момент“, признава Кори. „Седем години по-късно ние сме тук. Тово е малко по-късно след обявения от нея срок. Колкото й да е смущаващо, майка ми беше права.

Предсказанията на нейната майка са леко неточни, но Кори ще стане най-младата британка, която ще получи право да играе в UFC и да има официален договор, след успеха си над Ванеса Демопулос по време на турнира „Претендентите на Дана Уайт“ през август. Маккена, която е 5 фута и 3 инча, каза: „При  първото ми занимание във фитнеса ме нарекоха„ Хобитът “, но оставих Урия да промени прякора ми на„ Попинс “. Урия Фабер е треньорът в клуба за който играе Кори. Клубът на  Маккена е Faber Team Alpha Male в Сакраменто. Базата й в САЩ и прави незабавно впечатление, особено пенсионираният американски рейнджър, както с работната си етика, така и с акцента си.