Johanna Konta

Британската лидерка в тениса Джана Конта заяви, че решението да се предотврати  пристигането на играчите за Australian Open в средата на декември е като „малък шок“. Тенис асоциацията на Австралия се надява играчите да могат да летят за Мелбърн навреме, за да могат да изкарат карантина от две седмици, преди да стартират сезона на  1 януари.

Но правителството на щата Виктория се намеси, като  източници посочиха, че играчите няма да бъдат допуснати до щата най-рано до края на декември.

„Всички очаквахме и си мислехме за пристигане около 14 декември, а сега това ни идва малко като шок и е нужна корекция“, коментира 14-та в света Конта.

 „Всички очевидно са разочаровани. Обаче това не е под наш контрол, нито под контрла на австралийската тенис асоциация. Решението е на ръководството на щата. Ние трябва да сме гъвкави и да очакваме, че всичко може да се промени отново. Ако не стане, ще тръгнем в края на декември“, коментира Конта. Премиерът на Виктория Даниел Андрюс каза, че работят с местната тенис асоциация относно карантината.

„Уверени сме, че ще довършим с Australian Open“, каза той. „Другият въпрос е дали играчите трябва да бъдат тук през декември“, допълва Андрюс.