Jose Mourinho

„Ужасни новини, последвани от лоши новини“, „гигантски скок в неправилна посока“ и др.

Когато Тотнъм се раздели с Маурисио Почетино и го замени с Жозе Моуриньо на 20 ноември 2019 година, феновете на тима излязоха с много остри критики. Смяташе се, че Почетино може да доведе отбора до слава в английскя футбол и на Европейската сцена. В същото време те сменят специалиста едва ли не с човек автобусен търговец на парк, освободен по-рано от Манчестър Юн.

Не всичко беше гладко плаване, но бързо за една година „шпорите“ са на върха в таблицата на Висшата лига с развиващ се отбор, който играе положителен футбол.

В събота те постигнаха най-впечатляващия си резултат за сезона – домакинска победа с 2: 0 над вицешампиона от миналия сезон Манчестър Сити.

Общият отговор обаче беше предпазливостта към мениджър с несъмнен успех, но чиито постижения бяха помрачени от непостоянни резултати, обвинения в негативен футбол и способност да се разделя с играчи – Пол Погба е най-явният пример.

Не помогна и това, че той беше такъв вкоренен
във възхода на Висшата лига на Челси – един от най-яростните съперници на Тотнъм.

Самият Моуриньо говори за смирение и уроци, извлечени при разкриването  на неговите „шпори“ . Но Симеон Даниел, който заедно с брат си Бен управлява WeAreTottenhamTV, че срещата за назначаването му се приема като компромис в най-добрия случай.

„Мисля, че много фенове се чувстваха така, сякаш сключваме сделка с дявола“, казва той.

„Когато брат ми ме попита дали искам Моуриньо като мениджър, аз казах:“ Няма шанс да го искам някога. Той е динозавър. Вижте какво се случва с него на всяка работа. Той е тиктакаща бомба със закъснител. „

„Настъпи определено разделение. Половината фенове, с които говорихме, казваха, че той е роден победител, че печели навсякъде, където отиде и че това е от което се нуждаем след Почетино, който донесе толкова много позитивност, но липсваше този първи трофей“, твърди Даниел.

„Но другата половина го видя като Манчестър Юнайтед / Челси, които отхвърлят този, който ги е водил. Спомням си, че в някои от ранните дни песни, подкрепящи Моуриньо, започват в тълпата, а други ще мрънкат, казвайки, че не могат да изпеят името му“, си спомня босът.

„Доказано е че съм напълно погрешен“, каза Бен. „Аз съм на 100% в групата на Моуриньо“, допълва той.

Майсторски клас от Моуриньо … съмняващите се намаляват“, „Хосе има Шпори, които мъркат като коте“, „Шпорите са претенденти този сезон, това е сигурно.