Директорът на дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров коментира две инициативи на дирекцията свързани със спорта и в подкрепа на хората, които обичат да спортуват. Едната вече е в действие от няколко години, а втората е от по-скоро. Чуйте още по темата в интервю за Радио Варна и „Народен спорт“.

*******

 Дирекция “Спорт” към Община Варна и Икономически университет – Варна, катедра “Физическо възпитание и спорт” реализират първия в страната модел за обучение и практикуване на спорт в дистанционна (онлайн) форма.

За първи път в страната се реализира изцяло мултимедийна образователна инициатива, насърчаваща практикуването на различни видове спорт от ученици и студенти в домашни условия.  Проектът е осъществен от Икономически университет – Варна, катедра “Физическо възпитание и спорт” и Дирекция “Спорт” към Община Варна. През месец юли 2020 г. стартира заснемането на серия от видеа с обучителна цел в направления фитнес, тенис на маса, баскетбол и волейбол. Всеки клип се води от експерт в съответния спорт, представящ нагледно аспекти от своята дисциплина под формата на отделни тренировки.

Основната цел на инициативата е гъвкавост и достъпност при практикуването на разнообразни видове спорт от ученици и студенти чрез ангажиране на всички модерни електронни канали и актуални мултимедийни похвати. Проектът позволява обучението и практикуването на множество спортни начинания при изцяло дистанционни условия, експедитивно реагирайки на съвременните условия и обстоятелства.