Габриела Петрова се класира за финала в тройния скок на европейското в  Берлин | Лека атлетика | Новини от България и Света | OFFNews.bg

Габриела Петрова стна победителка в  23-ата анкета “Атлет на България“ за 2020-а година. Възпитаничката на треньора Атанас Атанасов за втори път е победител в допитването. За първи път спечели гласуването през 2015 г.

В година на пандемията Габриела направи няколко международни старта.

Тя спечели две титли на балканския шампионат за мъже и жени в Клуж Напока. На турнира в Монако – част от „Диамантена лига“ – българката  зае второ място на троен скок. Петрова записа същия резултат и на турнира в Турку, Финландия.

Габриела Петрова победи и на турните в Пловдив (троен скок) и Атина (скок дължина), а на ДП за мъже и жени грабна златотот в щафетата на 4х100 м.

Второ място в анкетата за Ивет Лалова-Колио. През 2020-а участва на турнири от „Диаматената лига“ и „Континентален тур“. Лалова-Колио записа и победи на турнири в Италия.

Третото място е за националния рекордьор на копие Марк Славов, който завоюва и сребърен медал на балканския шампионат с рекордното постижение.