Sergio Ramos

За да разберете Серджо Рамос, неговото дълголетие и многобройните му успехи, не е нужно да търсите далеч.

Неговото CV е показано на гордо по тялото му, в татуировки, които са толкова много, че остава малко място за повече.

На кокалчетата на лявата му ръка са цифрите 35, 19 и +90, които съответно се позовават на фланелките, които той носеше, когато започваше със Севиля, номерът, използван при дебюта му с Испания, и победата в продълженията, когато Реал Мадрид спечели тяхната емблематична 10-та Шампионска лига, спасена от изравняването му в 93-ата минута.

На същата ръка има рождени дати на четиримата му синове. На ръцете му са имената на родителите му. Отляво, денят, в който подписа за Реал Мадрид (31 август 2005 г.), също отляво на бицепса трофей, представляващ Световното първенство, спечелено с Испания.

Може би червеният картон, той е получавал 26 от тях в кариерата си – е основният пропуск по тялото.

Sergio Ramos
Рамос се присъедини към Реал М на 19 г, като дойде от Севиля през 2005 г.

Дали следващият надпис ще бъде свързан с Реал Мадрид е въпрос на нарастващи предположения. 35-годишният централен защитник Рамос е с изтичащ договор това лято и няма много признаци за съгласие за постигане на дова сделка.

Бъдещето на една от най-успешните съвременни връзки между капитан и клуб в европейския футбол може би ще приключи. И преди е бил на ръба, но никога през 16-те си години в Бернабеу не е бил толкова близо до напускането.

Sergio Ramos lifts the World Cup in 2010
Между 2008-2012 г Испания стана първата страна, която печели последователно ЕП и СП
Sergio Ramos & Mohamed Salah
Предизвикателството на Рамос срещу Мохамед Салах остави топ голмайстора на Ливърпул неспособен да продължи във финала на Шампионската лига 2018
Sergio Ramos scores Real Madrid's first goal in the Champions League final against Atletico Madrid in 2014
Късното изравняване на Рамос помогна на Реал Мадрид да вдигне десетата си европейска купа срещу Атлетико Мадрид през 2014 година